holmsjons-2016

Vi föder upp jämthundsvalpar, det har vi hållit på med i 14 år. Tiden går fort när man tycker det är roligt.

Vi heter Bosse och Anneli,bor på ett litet ställe som heter Håvilsrudsätra i västra värmland 200m från norska gränsen.Närmaste samhälle är Charlottenberg2,5mil bort,och 4mil till Kongsvinger på norska sidan.

Vi köpte vår första jämthund som hette Classik 1990, det blev början till vad vi idag håller på med. Classik hämtade vi i svennebyn utanför Torsby hos Lissie och Gerold Berg.Det var en spännande tid med första jämthundsvalpen.Framgångarna kom efter ett tag med 3 raka förstapris på jaktprov. Han blev Sdch och Intuch, han parades med ett antal tikar och på den vägen är det.

Han blev stamfader till de tikar vi nu har.Den första parningen med Classik skedde 1993,det var med Bengt och Lena Magnussons tik Brodalens Matilda.Det blev 10 valpar i skillingmark,en mkt lyckad parning med flera championer. Parningsvalpen våran hette Askesjöns Daisy som vi tyvärr inte fick behålla mer än 3 år då hon blev sjuk och vi fick avliva henne.Hon hann ta 2 förstapris jaktprov och flera cert på utställning. Det var då vi bestämde oss för en valp efter Askesjöns Douglas och Jämt Grå Gina,så vi skulle få Daisys blodslinjer tillbaka,Douglas var ju hennes bror.

Classik blev även far till Tröstentjärns Classika född 98 en parningsvalp som vi hämtade hos Tony Carlsson i Bergsjö.Det var ännu en lång resa för att hämta en valp. Classika blev dubbel champion och fick 2 valpkullar.Hon går kvar och vi hoppas på ännu några fina år tillsammans med henne,som sagt ett hundliv går fort.

Våran kennel bedrivs som hobbyverksamhet och vi följer våra valpköpare med stort intresse och gratulerar deras framgångar.